Pressmeddelande

2020-04-03

PRESSMEDDELANDE

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor behåller klassrumskänslan med Learnox LiveStream

Nu ökar trycket på landets skolor att snabbt ta fram lösningar för en effektiv distansundervisning. Två aktörer som funnit varandra är Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor med fokus på kvalitet i undervisningen och Learnox med lång erfarenhet av digitala lärmiljöer.

– Med 10 års erfarenhet av lektioner online inom vårt återskolningsprogram för “hemmasittare” öppnar vi nu kostnadsfritt upp våra utbildningstjänster för drabbade skolor, säger Torvid Hafström, Learnox grundare. Vår samlade kunskap och vår studio på KTH Campus står till förfogande.

– Vi står välrustade för den rådande situationen eftersom våra elever och lärare är vana vid att arbeta digitalt. I det digitala klassrummet är det viktigt att vi fortsätter synliggöra alla elever, ger eleverna uppmärksamhet och motiverar dem. Tack vare Learnox LiveStream får eleverna en mer autentisk klassrumsupplevelse, och det märks att eleverna verkligen uppskattar de live-streamade lektionerna, säger Kristy Lundström, skolchef för Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor.

För mer information, läs mer på learnox.se/livestream eller kontakta oss:
Torvid Hafström, grundare Learnox
torvid.hafstrom@learnox.se eller 0707 30 30 96
Kristy Lundström, skolchef Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor
kristy.lundstrom@vrg.se eller 0729 769 325.

Om Learnox
Redan 2010 såg Learnox behovet av distansundervisning för ”hemmasittare” som inte klarade att ta till sig kunskap i ordinarie skolmiljö. Där började utvecklingen av en innovativ plattform för kunskapsöverföring online. Beställare av Learnox återskolningsprogram är kommuner och skolor, fristående och kommunala, i hela Sverige.

Om Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor
Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor grundades 1994 och driver tre högstadie- och fyra gymnasieskolor i Stockholmsområdet. Verksamheten fokuserar på det personliga lärandet av högsta kvalitet med konst och vetenskap som bas. Stiftelsen är icke-vinstdrivande och har 3200 elever och 375 anställda.

Ladda ned